Passa al contingut principal

Porteria de Can Vilumara

 MS

1906



L'Institut d'ensenyament secundari Can Vilumara d'Hospitalet de Llobregat rep el nom del cognom d'una família de moliners i seders del segle XVII provinents de Pont de Vilumara.

Part de la família es va traslladar a Manresa on van construir fàbrics de seda. Els descendents tenien fàbrica a Barcelona, ​​però amb l'obertura de la part alta de l'avinguda Diagonal, la traslladaren a Cornellà ia l'Hospitalet de Llobregat. Francesc Vilumara i Bayona va fer construir la fàbrica que va començar a funcionar a principis del segle XX, exactament el 1907 i era coneguda amb el sobrenom de "Les Sedes"

Als anys setanta i vuitanta, un grup de polítics volen demolir la fàbrica per crear un espai verd, però es trobaren amb l'oposició de la gent que volia conservar l'edifici, després de l'enfrontament la fàbrica es va preservar i més tard es va construir l'institut. Abans l'institut dependia de l'IB Mercè Rodoreda, al cap d'uns anys l'institut es va independitzar i al costat de l'institut de formació de l'Hospitalet va ocupar les instal·lacions de la fàbrica.

L'any 1995 aquests dos centres s'uneixen i l'IB Vilumara i l'institut de formació professional de l'Hospitalet es van convertir a l'Institut Can Vilumara.

El 2008 es va gravar part del film Cobardes, dirigida pels hospitalencs Juan Cruz i José Corbacho, utilitzat com a centre on estudiaven els protagonistes de la pel·lícula.

Enllaços:


Comentaris